Nyelvtanulási lehetőségek Nyíregyházán – nyelviskolák, magántanárok és alternatívák

A munkaerőpiacon való érvényesüléshez manapság több területen is elengedhetetlen a megfelelő nyelvtudás – nincs ez másképp Nyíregyházán sem. Nézzük, milyen nyelviskolákban vagy magántanároknál tanulhatunk a városban.

Nyelviskolák Nyíregyházán

Az országszerte népszerű Katedra Nyelviskola egyéni és csoportos tanulásra egyaránt lehetőséget biztosít, továbbá online formában szintén bejelentkezhetünk. Többféle nyelvvizsgára is felkészülhetünk az iskola rendszereinek keretein belül, mint például az iTolc, a TELC vagy a Corvinus.

A tanulható nyelvek között megtalálható az angol, a német, a francia, az olasz, a spanyol, az orosz, az eszperantó és külföldieknek akár a magyar is. A vállalatok számára szervezett képzések indulnak, melyeken továbbá soft skilljeinket is fejleszthetjük. A nyelviskola foglalkozik tolmácsolással és fordítással, illetve informatikai tanfolyamokra iratkozhatunk be.

https://nyiregyhaza.katedra.hu/

Nyíregyházán továbbá nyelvi képzéseket találhatunk az ILS Nyelviskola, a Big Ben Nyelviskola és a London Nyelviskola, de egyéb iskolákban is találhatunk megfelelő tanfolyamokat.

https://ilsnyh.hu/hu/

https://www.bigben-nyelviskola.hu/

https://www.londonnyelvstudio.hu/

Nyelviskolák Nyíregyházán

 

Magántanár Nyíregyházán

Több olyan oldalt is találhatunk az interneten, ahol nyelvi magántanárral vehetjük fel a kapcsolatot. Amennyiben egyedül, tanár jelenlétében tanulunk és fejlődünk, számtalan előnyre tehetünk szert: a saját ritmusunkban haladhatunk, gyengeségeink feltérképezése mellett.

https://www.maganoktatas.hu/angol-tanar-nyiregyhaza

https://angoltanar.joszaki.hu/nyiregyhaza

Általánosságban elsőként ingyenes próbaórán és szintfelmérőn vehetünk részt, ezt követően pedig felkészülési tervet kapunk és tiszta képet arról, körülbelül mennyi időre van szükségünk céljaink eléréséhez.

 

Alternatív lehetőségek, online tanulás

Egyre népszerűbb, hogy valaki alternatív tanulási módszereket választ, melyek akár passzív módon is segíthetik a felkészülést. Idetartozik például, ha idegen nyelven olvasunk, filmezünk vagy játszunk – bizonyos esetekben még lehetséges, hogy jobban ránk is ragadnak egyes szavak, szószerkezetek.

Az online tér hódításával továbbá több olyan applikáció és program jelenik meg folyamatosan, mellyel akár az otthon kényelméből vagy bárhonnan a világból, bármikor tanulhatunk. A legnépszerűbbek között található például a Duolingo nyelvtanulási platformja vagy a magyar fejlesztésű Xeropan.

 

Állás nyelvtudással Nyíregyházán

Egyes nyíregyházi cégeknél elengedhetetlen, hogy jól beszéljük és értsük a nyelveket. Főként a nagyvállalatoknál, a nemzetközi szintéren is működő cégeknél fontos, ugyanakkor napjaink globalizálódó világában a mindennapok megértéséhez is szükséges legalább egy világnyelv ismerete (Magyarországon főként az angol vagy a német).

A munkavállaláshoz sok esetben nem is a nyelvvizsga megléte a legfontosabb, hanem az, „konyhanyelven” hogyan boldogulunk. Amennyiben tényleg elvárás a nyelvtudás, valószínűleg az állásinterjún is tesztelni fognak minket, ekkor pedig a kommunikatív, idegen nyelven jól boldoguló jelöltek előnybe kerülnek.

https://nyiregyhazaallas.hu/allasok/oktatas-forditas-tolmacsolas

 

NyiregyhazaAllas.hu / P.P.