Tippek a sikeres önéletrajz elkészítéséhez nyíregyházi munkakeresőknek

Önéletrajz
Az önéletrajz (CV) elkészítése a nyíregyházi álláskeresőknek is alapvető feladat, ezért érdemes minél jobb és precízebb anyagot létrehoznunk a siker érdekében. Egyes munkáknál a statikus CV-k nyernek, de előfordulhatnak olyan pozíciók, ahol inkább a kreativitásunkat kell bizonyítani.

„Alapvető” önéletrajz elkészítése

A statikus formában megírt önéletrajz jót jelent az olyan munkakörökhöz, ahol inkább az igényesség, a precizitás és a pontosság számítanak értéknek. Ilyenek lehetnek például a közalkalmazotti, állami pozíciók, de a nyíregyházi cégek közül is több szintén jobban díjazza, ha inkább a hagyományos verzióban és formában küldjük el a jelentkezésünket.

De miből áll az önéletrajz?

Először is fel kell tüntetnünk a személyes adatainkat, illetve illesszünk be lehetőség szerint viszonylag friss képet magunkról. Ezek után soroljuk fel az előző munkahelyeinket és tapasztalatainkat, tanulmányainkat, továbbá egyéb készségeinket – a nyelvtudást, az elvégzett képzéseket, soft skilleket. Akár a hobbinkra is kitérhetünk, főként, ha az valamilyen formában passzol az adott munkához.

Önéletrajz írása

A hagyományos CV-t tehát nem kell „túlgondolni”, azonban figyeljünk a helyesírásra és minimalizáljuk a hibákat, illetve ne toljuk túl – elég 1-2 oldal. Minden esetben töltsük ki az adott lapot, ne írjunk például másfél oldalt. A megszerkesztett Word formátumot konvertáljuk át PDF-re, a jobb és tisztább összkép, átláthatóság és olvashatóság eléréséhez. Inkább legyen és tömör, egyszerűen áttekinthető – aligha fog a HR-es vagy vezető sokat időzni minden részlet bogarazásával.

https://www.profession.hu/oneletrajzkeszito/

 

Kreatív önéletrajz

Használhatunk kreatív sablonokat és mintákat, de próbáljuk megtalálni a kellő egyensúlyt, hogy ne essünk át a ló túloldalára: ne felejtsük, az önéletrajz elsősorban azt a célt szolgálja, hogy feltüntessük tanulmányainkat, szakmai tapasztalatunkat és egyéb ismeretinket.

https://blog.cvonline.hu/2019/oneletrajz-es-motivacios-level/milyen-egy-jo-kreativ-oneletrajz/18971

A kreatív CV mindenesetre attól kreatív, hogy nem másoljuk le másét, hanem valami egyedit alkotunk. Ezért tanácsosabb az interneten elérhető sablonokat inkább egyfajta útmutatóként használni, nem teljes mértékben átvenni.

 Ehhez természetesen szükség lesz arra, hogy kitaláljuk, az adott cégnél mi lehet a nyerő. Egy marketing ügynökségnél például előnybe kerülhetünk olyan pályázati anyaggal, ahol nagy hangsúlyt fektetünk a grafikára és a figyelemfelkeltő szavakra, mondatszerkezetre.

Fontos, hogy bármilyen önéletrajzot is írunk, szabjuk az adott munkakörre és cégre, ugyanis több esetben lehet rá következtetni, milyen típusú munkavállalót keresnek. Alapszabály, hogy sose küldjünk el kettő ugyanolyan CV-t. Minden álláshirdetés más és más.

Munkalehetőségek Nyíregyházán: https://nyiregyhazaallas.hu/

 

NyiregyhazaAllas.hu / P.P.