Videóinterjú? Semmi ok a pánikra!

Videóinterjú? Semmi ok a pánikra!

Az elmúlt években egyre inkább bevett gyakorlat a videóinterjú, a járvány következtében pedig Nyíregyházán is egyre elterjedtebb szokássá vált, amennyiben adott rá a lehetőség. Az sem elképzelhetetlen, hogy hosszú távon ebben a formában kell bizonyítanunk rátermettségünket.

Mi az a videóinterjú?

A videóinterjú során távolról bejelentkezve „találkozunk” az adott – nyíregyházi – cég képviselőivel. Főként a szellemi foglalkoztatás során fordul elő, például informatikai területen vagy kreatív munkaköröknél. A toborzás és az állásinterjú azonban némileg megváltozik, ha nem személyesen kell megjelenni.

De mik lehetnek ennek előnyei és hátrányai?

https://allasorias.hu/blog/6-tipp-atav-toborzas-kivalasztashoz/

 

A videóinterjú előnyei

Abban az esetben, ha távolról vagy otthonról kell részt venni az interjún, bizonyos kellemetlenségek könnyen kiaknázhatóak. Nem kell számolni az utazási idővel és a nyíregyházi forgalommal munkaidőben, illetve a kézfogás miatt, de még a dohányosok is jól járnak, hiszen nem kell a higiénia miatt különösen aggódni.

Videós interjú

Vannak, akik alapvetően is túlságosan stresszesen élik meg az állásinterjúkat: nekik szintén előnyös lehet a videóinterjú. A remegő kéz kevésbé jelent problémát, ahogyan a recepciós véleménye miatt sem kell aggódni. Az öltözködést is vehetjük lazábban, valószínűleg a nyíregyházi munkáltatók többsége sem várja el, hogy öltönybe „feszengjünk” a saját szobánkban.

Az biztos, hogy kényelmesebb és komfortosabb, de a videóinterjúnak is meg lehetnek a hátrányai.

 

A videóinterjú hátrányai

A 21. század „haszonélvezői” most talán némileg meglepettnek érzik magukat, azonban előfordulhatnak olyan esetek, amikor mégsem annyira jó a „remote” megoldás. Vannak például olyanok, akik jobban szeretik a személyes találkozásokat és ekkor tudnak inkább érvényesülni. A jó benyomást azonban nehezebb elérni a monitor másik végéről beszélve.

Sokak számára technikai nehézségekkel jár: nincs internetkapcsolat, nehezen kezelik a különböző felületeket vagy egyszerűen csak nem igazán tudják megteremteni a megfelelő körülményeket (például családosoknál, háttérzajok stb.).

 

Milyen eszközökről zajlik az állásinterjú távolról?

Természetesen nincs előre meghatározva, de a Google Meet, a Microsoft Teams vagy a Zoom népszerű volt az elmúlt időszakban. Mindegyik platform viszonylag könnyen kezelhető, így különösképpen nem kell aggódni miattuk.

https://meet.google.com/

https://www.microsoft.com/hu-hu/microsoft-teams/free

https://zoom.us/

A lényeg, hogy biztosítsuk a stabil internetkapcsolatot és körülményeket, hogy az adott időintervallumban ne zavarjon minket semmi és senki.

A nyíregyháziaknak is érdemes tehát felkészülni az új évezred adta változásokra és haladni a korral.

Ne habozz jelentkezni a nyíregyházi munkalehetőségekre!

https://nyiregyhazaallas.hu/

 

NyiregyhazaAllas.hu / P.P.