Jobb fizetés diplomával? Bizony, lehetséges!

Jobb fizetés diplomával? Bizony, lehetséges!

A diplomával rendelkező álláskeresők vagy munkavállalók akár magasabb jövedelmet kaphatnak kézhez egy-egy munkakörben. Felsőfokú végzettséget pedig akár Nyíregyházán is szerezhetünk.

Hol szerezhetünk diplomát Nyíregyházán?

A Nyíregyházi Egyetemen. Az intézményben több karon is tanulhatunk, továbbá a legkülönfélébb szakterületeken találhatjuk meg a számunkra leginkább ideális felsőoktatási képzést. Az alap- és mesterképzések mellett megtalálható a felsőoktatási szakképzés, a tanárképzés (osztatlan képzés) vagy akár a nyelvtanfolyamok.

A szakterületek spektruma szintén széles: agrár-, bölcsész-, gazdaság-, informatika-, műszaki-, művészetközvetítés-, pedagógusképzés-, sport-, társadalom- és természettudományi karokon választhatunk az aktuális meghirdetett szakok közül.

http://www.nye.hu/oktatas

 

Miért éri meg diplomát szerezni Magyarországon és Nyíregyházán?

Jobb fizetés diplomával

Habár a kérdés egyértelműnek, mégsem teljesen az. A felsőfokú végzettség nem minden esetben jelenti azt, hogy jobban keresünk vagy előbb találunk állást, mintha szakmát tanulnánk vagy alap- és középfokú végzettséggel próbálnánk meg elhelyezkedni.

Az egyetem azonban betudható egyfajta befektetésnek: szellemi értéke mellett valószínűleg hosszú távon egyre jobban járunk, ha van a kezünkben diploma és bizonyos pozíciókban mindez a fizetésünkben is „visszaköszön”.

A diploma továbbá kinyitja a kapukat a továbbképzések előtt: akár mesterfokú végzettséget szerezhetünk vagy a doktoriig menetelhetünk. Nem beszélve a szakirányú továbbképzésekről sem, ahol mélyíthetjük tudásunkat az adott területen.

 

Diplomás állások Nyíregyházán

Természetesen minden diploma értéke eltérő, 2021-ben elsősorban az informatikai, műszaki és gazdasági végzettséggel rendelkezők járhatnak jól. Az elhelyezkedés azonban több tényező függvénye: a szakmai tapasztalat, a nyelvtudás, a tanulékonyság és a rátermettség ugyanúgy meghatározhatja, milyen pozícióban, mekkora kezdőfizetésért találunk munkát.

https://infostart.hu/gazdasag/2021/05/21/ennyi-a-palyakezdo-fizetes-na-de-milyen-diplomaval

Bizonyos pozíciókhoz elengedhetetlen, hogy rendelkezzünk felsőfokú végzettséggel. Amennyiben például ügyvédnek vagy orvosnak állunk, mindenképpen ki kell járnunk az egyetemet, de előfordulhat, hogy egyéb munkaköröknél is a diplomásokat preferálják. Ilyenek lehetnek a magasan jegyzett gazdasági, elemzői állások vagy vezetői pozíciók.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem minden esetben a diploma a mérvadó: lehetséges, hogy egyes munkák során előnyben részesítik a meglévő szakmai tudást vagy a rátermettséget és a szakmát szerzők alapvetően sem keresnek feltétlenül kevesebbet Magyarországon, sőt! Egy-egy jó „szaki” olyan havi jövedelmet tehet zsebre akár Nyíregyházán is, melyről a magasan képzettek csak álmodhatnak. A szakmaszerzést követően elvégzett egyetem viszont bebetonozhatja helyünket, dolgozzunk bárhol.

https://www.profession.hu/cikk/meg-mindig-olyan-fontos-a-diploma

https://nyiregyhazaallas.hu/

 

NyiregyhazaAllas.hu / P.P.