Nyíregyházi munkalehetőségek iskola mellett: diákmunka, gyakornoki állás és részmunkaidős foglalkoztatás

Nyíregyházi munkalehetőségek iskola mellett: diákmunka, gyakornoki állás és részmunkaidős foglalkoztatás

Amennyiben iskola mellett szeretnénk pénzt keresni, nem kell aggódni, hiszen 2021-ben egyre több lehetőségünk akad munkát találni Nyíregyházán is. Vállalhatunk diákmunkát, dolgozhatunk szakmai gyakorlati helyen vagy akár részmunkaidőben.

Munka iskola mellett Nyíregyházán? Lehetséges!

Az egyik legnépszerűbb pénzkeresési mód természetesen továbbra is a diákmunka. Nyíregyházán szintén találhatunk több olyan iskolaszövetkezetet, mely folyamatosan keresi a fiatal munkaerőt a legkülönbözőbb területekre. Előny, hogy általában semmilyen különösebb előképzettség nem szükséges, habár hosszú távon nem árt némi kitartás és munkabírás.

Nyíregyházán megtalálhatóak Magyarország legnagyobb diákszövetkezeti, mint például a Meló-Diák vagy a Fürge Diák. Mindkettőnél megtalálhatjuk számításainkat, ha rugalmas munkalehetőséget keresünk iskolai teendőink mellett. A regisztráció menete egyszerű, azonban a jogviszony igazolása és némi kaució befizetése szükséges a munkába álláshoz. Bizonyos munkák esetén továbbá a tüdőszűrő és orvosi alkalmassági vizsgálat kötelező.

 

Meló-Diák

Iroda: 4400 Nyíregyháza, Dózsa György utca 38.

https://www.melodiak.hu/irodak/melo-diak-nyiregyhaza-75b07528-ff64-4bce-b3ea-76c10d39a977

 

Fürge Diák

Iroda: 4400 Nyíregyháza, Jókai tér 1 Fsz 1.

https://www.furgediak.hu/kapcsolat

 

Diákmunka Nyíregyházán: https://nyiregyhazaallas.hu/allasok/diakmunka

Léteznek azonban egyéb megoldások is, ha iskola mellett keresünk állást. Az egyik legjobb, ha szakmai tapasztalatot tudunk szerezni: használjunk ki minden létező lehetőséget, ne csak a „papírért” hajtsunk – a későbbiekben valószínűleg igen hálásak leszünk magunknak, hogy a nehezebb utat választottuk.

A diákmunka és a szakmai gyakorlat mellett továbbá dolgozhatunk részmunkaidőben vagy időszakos munkavállalással. Például egy heti 20 órás állást be lehet vállalni akár nappali tagozat mellett is, vagy el lehet menni nyáron szinte teljes munkaidőben, például szezonális büfékhez, egységekhez, ahova nem állandó kollégát keresnek. Utóbbi esetben teljes értékű munkavállalóként fognak minket kezelni akkor is, ha például csak a nyár végéig maradunk. Amennyiben pedig véletlenül olyan munkát fognánk ki, amit nem szeretünk, könnyebben válthatunk, mint „felnőttként”.

 

Munkavégzés iskola mellett: pro és kontra

Többségében előnyöket lehetne kiemelni, hiszen van önálló keresetünk, a saját lábunkra állhatunk és akár fizethetjük magunknak az albérletet, a kollégiumot vagy menedzselhetjük az egyéb költéseinket. Nem utolsósorban pedig tapasztalatot szerzünk a munka világában, ami a „nagybetűs életben” megtérülhet. Az önéletrajzunk sem lesz olyan „karcsú”, hiszen lesz mivel kitölteni.

Nyíregyházi munkalehetőségek iskola mellett

Hátrányként lehetne felhozni, hogy rosszul időzítve a tanulás rovására is mehet vagy nem megfelelő bérezésben részesülünk – habár a diákmunkák alapvetően jól fizetnek és az adókedvezmények miatt jobban is kereshetünk másoknál, alapvetően azért nem feltétlenül fogjuk megvenni belőle a legújabb luxusautót.

Összességében kijelenthető, hogy aki kellően tudatos és tisztában van vele, mikor, mennyit célszerű vállalni, az pénzügyileg teljesen önállóvá és függetlenné válhat amellett, hogy iskolai feladatait is sikerrel veszi.

 

NyiregyhazaAllas.hu / P.P.