Önéletrajz tippek 2021-re

Önéletrajz tippek 2021-re

Az álláskeresés szabályai 2021-re némileg módosultak, manapság több olyan trükk és praktika létezik, melyekkel nagyobb eséllyel kapjuk meg a kívánt munkát. Akár Nyíregyházán, akár más városban keresünk állást Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ajánlott haladni a korral.

Az önéletrajz (CV) általános felépítése, szerkezete

Alapvetően azért továbbra is létezik egyfajta „általános” önéletrajz, amivel nehéz tévedni. Ebben fel kell tüntetni a személyes adatainkat, elérhetőségünket, szakmai tapasztalatunkat és előző munkahelyeinket, tanulmányainkat, egyéb készségeinket. Természetesen nincs kőbe vésve, mit írunk bele és mit nem, de alapvetően célszerű 1-2 oldalban összefoglalni szakmai életutunkat.

A motivációs levél pedig jó kiegészítése az önéletrajznak, ahol kifejthetjük az egyes pontokat, „miérteket”. Akár referenciákat is csatolhatunk vagy egyéb elvégzett képzéseket, tanfolyamokat – melyeket úgy érzünk, érdemes feltüntetni az adott álláshirdetéshez.

https://www.profession.hu/cikk/ilyen-a-jo-oneletrajz-2021-ben

 

Meglepő önéletrajz tippek 2021-re

Napjainkra bizonyos szabályok megváltoztak az önéletrajz elkészítésével kapcsolatban, amit különböző kutatások támasztanak alá. Azok, akik haladnak a korral és változtatnak, könnyebben találhatnak állást Nyíregyházán is.

Az egyik ilyen például, hogy nem célszerű dátumokat írni, inkább arról számoljunk be, mennyi időt töltöttünk az adott munkahelyen. Ez némileg talán meglepő lehet, hiszen megszokott és beváltnak tűnő módszer volt csak az évszámokat feltüntetni (pl. 2018.10.30-2021.02.03. helyett egyszerűen 2018-2021), azonban úgy néz ki, erre sincs feltétlenül szükség, csak írjuk oda, hány évet dolgoztunk le az adott szakterületen és pozícióban.

https://www.hrportal.hu/hr/ne_irj_datumokat_a_cv-be_-_egy_meglepo_eredmeny-20210713.html

 

Az internet ereje és az „online” önéletrajz

A digitális világban könnyen lekövethetővé váltunk és szinte mindenki rendelkezik egyfajta „online” önéletrajzzal anélkül is, hogy tudatosan elkészítené saját példányát. Célszerű ezért odafigyelni, milyen képeket posztolunk a közösségi médiában és saját profilt nyitni szakmai oldalakon (pl. LinkedIn). A kreatívabbak persze elrugaszkodhatnak még jobban, létrehozhatunk például saját honlapot és olyan portfóliót, ahol szakmai életünkről számolunk be.

Online önéletrajz

https://www.linkedin.com/feed/

https://www.randstad.hu/allaskeresoknek/karrier-tippek/szemelyes-marka/igy-epitse-fel-linkedin-profiljat-10-lepesben/

 

Önéletrajz hibák 2021-ben

Bizonyos buktatók mindig voltak és lesznek, ezért érdemes tisztában lenni pár alapvető tudnivalóval. Az egyik ilyen lehet például, ha túl sok munkahelyváltás szerepel az önéletrajzban vagy helyesírási hibákat vétünk. Szintén nem fest túl pozitív képet, ha a formázásban vétünk hibákat – 2021-ben azért joggal elvárás a minimális digitális ismeretek megléte.

https://eduline.hu/palyakezdes/20200908_oneletrajz_hibak

További önéletrajz tippek: https://allasorias.hu/blog/temak/oneletrajz/

Nyíregyházi álláslehetőségek: https://nyiregyhazaallas.hu/

 

NyiregyhazaAllas.hu / P.P.