Tippek munkanélkülieknek – Nyíregyházán akár gyorsan munkába állhatsz

Munkanélküliként az ember hajlamos elveszíteni önmagát és egyre frusztráltabbá válni. Kellő öntudatossággal, célokkal és tervekkel azonban elkerülhető a negatív spirál és Nyíregyházán is gyorsan munkát találhatunk.

Új kezdet: fordítsd előnyödre a helyzetet

A munkanélküliség nem feltétlenül rossz dolog, de természetesen nem mindegy, milyen anyagi háttérrel rendelkezünk. Akinek több hónapra is van tartaléka, könnyebben „mozoghat”, míg akinek szűkösek a lehetőségei, valószínűleg nem az önmegvalósítás lesz az elsőszámú célja, hanem a minél előbbi munkába állás.

Tekintsünk tehát úgy az álláskeresésre, mint lehetőségre, új kezdetre. Lépjünk ki akár komfortzónánkból, nézzünk utána olyan nyíregyházi vagy egyéb cégeknek, ahol a legszívesebben dolgoznánk. Előfordulhat, hogy pont adódik számunkra egy aktuális munkalehetőség. Ha tehetjük, várjunk és legyünk türelemmel, nem feltétlenül szükséges az első szembejövő munkalehetőségre lecsapni, ha úgy érezzük, jobbat is szerezhetünk.

https://allasorias.hu/blog/temak/allaskereses/

 

Álláskeresés teljes munkaidőben

A munkakeresés felfogható egyfajta munkaként, amikor fel kell építeni magunkat és megtalálni a lehető legjobb lehetőségeket. Mindezt pedig végezhetjük akár szinte teljes munkaidőben, azaz foglalkozzunk pár napig, hétig aktívan az álláskereséssel. Ha úgy könnyebb, kezdjük el minden nap ugyanakkor és csináljunk rutint a folyamatból. Járjunk el mozogni és ne stresszeljünk rajta folyamatosan. Amikor pedig önéletrajzot készítünk, motivációs levelet írunk, jelentkezünk, figyeljünk teljes erőből a feladatainkra. Ekkor senkit nem fog érdekelni, hány órát töltöttünk el a „munkával”, csupán az eredmény lesz mérvadó, ezért jobb, ha minél hatékonyabbá válunk.

https://nyiregyhazaallas.hu/

 

Munkanélküli segély 2021

Az álláskeresési járadék jó lehetőség a nyíregyháziak számára is. Munkanélküliként ezzel – ideiglenesen – olyan anyagi hátteret biztosíthatunk, amivel kevésbé kell a fizetésünk miatt aggódni és teljes erőből a munkakeresésre figyelhetünk. Igaz, a munkanélküli segély nem jár csak úgy mindenkinek, vannak feltételei.

Az egyik például, hogy az elmúlt három évből rendelkeznünk kell legalább 360 ledolgozott nappal (teljes munkaidőben) és nem lehetünk egy időben más foglalkoztatási jogviszonyban. Az álláskeresési járadék igényléséhez továbbá szükség a személyi okmányokra és a korábbi munkavégzést igazoló dokumentumokra, igazolólapra és szükséges iratokra (pl. egyszerűsített munkaszerződés, jövedelemigazolás).

https://www.penzcentrum.hu/karrier/20210717/mennyi-a-munkanelkuli-segely-2021-eveben-allaskeresesi-jaradek-kalkulator-2021-a-munkanelkuli-segely-igenylese-hol-tortenik-1116220

 

Álláskeresési járadék igénylése Nyíregyházán

A segély igényléséhez személyesen kell megjelenni a megyei kormányhivatal foglalkoztatási osztályán, a nyíregyházi álláskeresők pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei központnál jelentkezhetnek, ahol regisztrálják őket. A munkaközvetítés mellett akár felzárkóztató képzések és tanácsadások is segíthetik a munkába állást.

http://szabolcs-szatmar-bereg.munka.hu/

 

NyiregyhazaAllas.hu / P.P.