Egyetemi szintű műszaki képzések és állások Nyíregyházán

Egyetemi szintű műszaki képzések és állások Nyíregyházán

A műszaki területeken garantált elhelyezkedés, magas kezdőfizetés és stabil jövőkép várhatja a Nyíregyházán végző frissdiplomásokat. Ráadásul több szak közül is válogathatunk, hol szeretnénk bontogatni szárnyainkat.

A Nyíregyházi Egyetem sok lehetőséget kínál a műszaki pályán, a felsőoktatási szakképzéstől kezdve az alap- és mesterszintű képzésekig lehet válogatni. Minél képzettebbé válunk, annál specifikusabb tudásra tehetünk szert és kapósabbá válhatunk a munkaerőpiacon is.

 

Műszaki felsőoktatási szakképzés

Ezen a szakon – még – nem kapunk diplomát, de remek alapozó, emellett pedig a szakmai gyakorlaton komoly tapasztalatra tehetünk szert. Két év alatt felsőfokú végzettséget szerezhetünk és később akár a megszerzett egy részét is beválthatjuk, ha szeretnénk továbbmenni. A végzettek technikusként állhatnak munkába, mérnökasszisztensként.

http://www.nye.hu/felvetelizoknek/node/27#Muszaki

https://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!Szakleirasok/index.php/szak/18858/szakleiras

 

Műszaki alapképzések

A gépészmérnöki terület egyértelműen a 21. század egyik „sztárszakmája”, ez pedig meglátszik az elhelyezkedési esélyeken és kezdőfizetéseken is. A hab a tortán, hogy Nyíregyházán is egyetemi szinten tanulhatjuk ki a szakmát. A szakemberek gépek, készülékek és különböző gépi technológiai műveletek irányítására, végrehajtására válnak képessé.

Az autók és egyéb közlekedési járművek iránt érdeklődők számára extrát jelenthet, ha a járműmérnöki területen végeznek. Szállítás, logisztika, gyártás és üzemeltetés, javítás – A-Z-ig sajátíthatjuk el az alapokat. A repülőmérnöki szakon már hivatásos pilóták képzése zajlik (CPL/IR, ME, MCC gyakorlati jogosítással rendelkezők), így nem lehet csak olyan egyszerűen bekerülni. A képzésen a légiüzemeltetés mellett a földi kiszolgálás és szállítási feladatok alapjai egyaránt elsajátíthatóak.

A közlekedésmérnökök választhatnak a járműgépész és műszaki logisztika specializációk közül, melyek elvégzését követően a közlekedéssel kapcsolatos teljes igazgatási és hatósági feladatok ellátására is képessé válnak.

http://www.nye.hu/felvetelizoknek/node/26#gepesz

Mérnöki munka

 

Fizetések műszaki diplomával Nyíregyházán

Az átlag felett kereshetnek azok Nyíregyházán, akik a műszaki területek egyikét választják. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy gépészmérnök például 350-700 ezer forint körüli összegeket is kaphat.

https://www.fizetesek.hu/fizetesek/gepipar/gepeszmernok?search=1

De milyen elvárásoknak és feltételeknek kell megfelelni a releváns végzettségen túl? A mérnöki szakmákhoz egyértelműen fontos a matematika, a logikai készség és a precizitás. Jól jöhet továbbá a szakmai gyakorlat vagy a tanulmányok során felmutatott eredmények (pl. szakdolgozat). Minél előbb munkába állunk – akár gyakornokként, kevesebb fizetésért –, annál jobban járunk hosszú távon.

https://nyiregyhazaallas.hu/allasok/gyartas-termeles

https://nyiregyhazaallas.hu/allasok/search=m%C5%B1szaki

 

NyiregyhazaAllas.hu / P.P.