3+1 motivációs tényező, ami a 21. század munkavállalójára jellemző

Motivációs tényező
A 21. századi munkavállaló jellemzően rugalmas, motivált és folyamatosan keresi a szakmai előrelépési lehetőségeket. A munkaerőpiac országos szinten megváltozik, mely a nyíregyházi cégeket egyaránt érinti.

Jövedelem

Természetesen hazugság lenne azt állítani, hogy a fizetés ne szerepelne a motivációs tényezők listájának elején. Egyes szakmákban és munkakörökben folyamatosan nő a bérezés, ezért minden nyíregyházi munkáltatónak fel kell venni a versenyt a munkaerő megtartásához.

Nem biztos, hogy egy informatikai állásnál például bárki hosszú távon dolgozna a garantál bérminimum körüli összegért, míg a jó szakemberek is inkább saját vállalkozást indítanak, mint “aprópénzért” alkalmazottként dolgozzanak. A jó teljesítményt magas jövedelemmel szükséges honorálni.

A munkahelyváltás szintén egyre gyakoribb, illetve egyre többen dolgoznak projekt alapon. Mindez azt jelenti, hogy a jó szakembereket könnyen elhappolhatják a vetélytársak, ezért mindig tisztában kell lenni vele, kinek a munkája mennyit ér a piacon.

 

Szakmai sikerek, előrelépési lehetőségek

A szakmai kihívások értéke szintén nőhet, hiszen egyre több a kreatív szakma, a versenyszférában pedig ezzel együtt növekvő tendenciát mutatnak az újonnan induló vállalkozások, startupok. Ezzel a nyíregyházi álláskeresők is több olyan cég munkalehetőségeire pályázhatnak, melyek közel állnak érdeklődési területükhöz. Közhely, de igaz, hiszen minden bizonnyal jobban is teljesít az a munkavállaló, aki szereti, amit csinál.

Szakmai sikerek

Egy adott szakterületen is kialakulhat nagy verseny: még az is lehetséges, hogy A cég többet fizet, viszont B vállalat jövőképe szimpatikusabb, ezért utóbbi mellett teszi le voksát az alkalmazott. Ezért fontos a vízió és misszió, a hosszú távú elköteleződés megszerzéséhez.

 

Rugalmasság

Az otthoni munkavégzés, a rugalmas munkaidő és távmunka elterjedését felgyorsította a koronavírus-járvány okozta pandémiás helyzet, ugyanakkor a változás magától értetődő: a digitális világban már nem feltétlenül szükséges, hogy a munkatársak mindig, mindenhol egy időben legyenek.

A home office Nyíregyházán is bevált folyamatként működött bizonyos cégeknél, ezért nem elképzelhetetlen, hogy hosszú távon több cég is változtasson elképzelésein. A munkavállalók aligha bánnák, a hibrid munkavégzés pedig arany középutat jelenthet iroda és otthon között. Persze vannak, akik kávézóból, közösségi irodából dolgoznak szívesen, a rugalmas munkavégzés megvalósítása ebben is segít.

https://allasorias.hu/blog/?s=motiv%C3%A1ci%C3%B3

 

+1: egyenlő bánásmód

Az egyenlő bánásmód azt jelenti, hogy munkáltató és munkavállaló között nincs különbség, azaz némileg borul a kép, miszerint a dolgozónak mindig, minden körülmények között követnie kell az utasításokat. Sőt, az innovatív cégek még örülnek is az építő kritikának. Szintén fontos, hogy több esetben egy-egy munkavállaló tudása akkora értéket jelenthet a vállalatnak, hogy a megtartása számukra lesz nagyobb kihívás, nem fordítva.

https://nyiregyhazaallas.hu/

 

NyiregyhazaAllas.hu / P.P.