Sport képzések és állások Nyíregyházán

Sport képzések és állások Nyíregyházán
Mindig is érdekelt a sport területe? A szenvedélyed akár a hivatásoddá, szakmáddá válhat Nyíregyházán is, ha a megfelelő képzéseket választod.

Képzések a sport területén Nyíregyházán

A sportszakmában több szakterületen is elhelyezkedhetünk. Az egyik legnépszerűbb az edző, de a sportegyesületeknél számos egyéb pozíciót betölthetünk. Nagy szükség van például olyanokra is, akik a pályán kívül szervezik az egyesület életét.

A nyíregyházi tanulók jó helyzetben vannak: sportedzőként és fitness-wellness instruktorként egyaránt találni képzést a Nyíregyházi Szakképzési Centrumban. A kurzusok során a diákok elméleti, módszertani és gyakorlati tudásra egyaránt szert tesznek, továbbá képessé válnak arra, hogy munkát vállaljanak a versenysport iparágában.

https://nyiregyhaziszc.hu/dok/kepzesek/kepzesi_kinalat_nyszc_2021-2021.pdf

Nemcsak középfokú végzettségre tehetünk szert Nyíregyházán, hanem diplomát is szerezhetünk. A sportszervezés és edző alapszak egyaránt jó választást nyújt. Előbbi (sportszervezés) inkább a sport elméleti, vezetés-szervezési része iránt érdeklődőknek, utóbbi (edző) inkább a gyakorlatias egyetemisták számára ajánlott.

A sportszervezés szakon közgazdasági és sporttudományi ismeretekre tehetünk szert, a hat félév alatt pedig összesen 180 kreditet szükséges teljesíteni. Az edzői szakon sportági szakedzővé válhatunk a választott területen. Úszás és labdarúgás sportági specializációk is elérhetőek 2021-től az egyetemen. A pénzügyi téren is jártas szakemberek nagy előnyt jelentenek a nagy klubok számára, főként, ha a sport sem annyira ismeretlen számukra és építő kritikát képesek megfogalmazni a működéssel kapcsolatban.

http://www.nye.hu/felvetelizoknek/node/26#sport

Népszerű továbbá a labdarúgó edzőképzés, az MLSZ Grassroots C tanfolyam, mely időnként Nyíregyházán szintén indul. A végzettek pedig akár elkezdhetik bontogatni szárnyaikat egyes kluboknál, egyesületeknél.

https://szabolcs.mlsz.hu/

 

Állások a sport területén Nyíregyházán

Munkát vállalhatunk tehát a nyíregyházi sportegyesületeknél és egyéb intézményeknél. A sportedzők fizetése függ a szakmai tapasztalattól és aktív múlttól, hiszen aki korábban sikeres volt az adott sportágban, könnyebben léphet az edzői pályára. Természetesen az sem kizáró ok, ha valaki nem ért el nagyobb eredményeket vagy nem sportolt, nagyon sok ellenpéldát látni rá, amikor komolyabb múlt nélkül vált valaki sikeressé szakmájában.

Sport edző szakma

https://www.fizetesek.hu/fizetesek/oktatas-kepzes-tudomany-kutatas/sportedzo?search=1

Ahhoz, hogy valaki sportedzőként vagy a technikai stábban hatékonyan tudjon dolgozni, nem árt, ha megfelel bizonyos „íratlan” követelményeknek: a kommunikatív, határozott, aktív személyiségek és magukat fitten tartó edzők, menedzserek jobb képet festhetnek magukról saját sportolóik előtt is.

Álláslehetőségek a sport területén Nyíregyházán: https://nyiregyhazaallas.hu/allasok/search=sport

 

NyiregyhazaAllas.hu / P.P.