Állások a társadalomtudományok és a média területén Nyíregyházán

kommunikáció- és médiatudomány
A társadalomtudományi területeken is találhatunk állást Nyíregyházán, főként felsőfokú végzettséggel érdemes nézelődni. A jó hír, hogy diplomát szintén szerezhetünk a város egyetemén.

Képzések a társadalomtudomány területén Nyíregyházán

Két szak közül választhatunk: a kommunikáció és médiatudomány, illetve szociálpedagógia várja a jelentkezőket Nyíregyházán. A társadalomtudomány iránt érdeklődőknek ugyanakkor érdemes minél hamarabb eldöntenie, melyik irányba szeretnének specializálódni. Nem igaz, hogy ne lenne haszna ezeknek a típusú egyetemi képzéseknek.

A kommunikáció- és médiatudomány szak például remek kiindulópont a nyíregyházi sajtóba, újságoknál, televízióknál vagy épp reklámügynökségeknél, egyéb vállalatoknál tölthetünk be pozíciókat. A szociálpedagógia szak inkább a nevelés-oktatás iránt érdeklődők számára ajánlott, hiszen a szociális ellátórendszerben, munkaügyi központokban érdemes munkát keresgélni. Kommunikátor és szociálpedagógus szakképzettségekre tehetünk szert.

Televíziós állás

http://www.nye.hu/felvetelizoknek/node/26#Kommunik%C3%A1ci%C3%B3

Kommunikáció- és médiatudomány szak:
https://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!Szakleirasok/index.php/szak/51/szakleiras

Szociálpedagógia szak:
https://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!Szakleirasok/index.php/szak/94/szakleiras

A társadalomtudományok továbbá olyan általános tudást adnak át a végzősöknek, mellyel a frissdiplomások könnyen megtalálhatják helyüket a munkaerőpiacon. Hátrány, hogy nem igazán válunk egy adott terület szakértőjévé, inkább széles körben tájékozottá – ezért is célszerű már az iskolai évek alatt elindulni valamilyen irányba (pl. nyomtatott sajtó vagy műsorkészítés stb.).

 

Társadalomtudományi állások Nyíregyházán

Jó esélyekkel indulhatunk tehát a média világában vagy a különböző neveltetéssel foglalkozó szervezeteknél. Mindet kezdet nehéz: nem árulunk el titkot, ha azt mondjuk, társadalomtudományi végzettséggel talán még egy fokkal nehezebb. Érdemes ezért korán munkát vállalni az adott szakterületen, dolgozni és dolgozni, akár gyakornokként vagy ahogyan van rá lehetőség. Némi szakmai tapasztalat és gyakorlat gyorsan meghozhatja a gyümölcsét a munkaerőpiacon.

A nyíregyházi sajtóban is dolgozhatunk újságíróként vagy televíziósként, melyek 2021-ben még mindig aktív szakmának számítanak – csak némiképp átalakulóban vannak. Nagy igény van például az online tartalomgyártásra, ezen a téren bőven akadhat sansza a társadalomtudományi szakon végzetteknek.

Egy „médiamunkás” pedig nem is feltétlenül keres olyan rosszul: egy szerkesztő-újságíró vagy PR szakember teljes munkaidőben találhat munkát, akár havi bruttó 250-300 ezer forintot keresve. Arról pedig nem is beszélve, mennyi lehetőséget nyújt az online világ: blogolás, vlogolás – manapság szinte majdnem bármiből lehet pénzt csinálni.

https://www.fizetesek.hu/fizetesek/konyvkiadas-nyomdaipar-media/ujsagiro?search=1

 https://nyiregyhazaallas.hu/allasok/marketing-media-ujsairas-pr

 

NyiregyhazaAllas.hu / P.P.