Informatikus állások Nyíregyházán – megéri diplomát szerezni

Informatikai állások diplomával
Az informatikai képzésekkel kapcsolatban sokat lehet hallani – nem alaptalanul –, hogy a megszerzett képesítés helyett a meglévő tudás és egyéb készségek többet dobnak a latba a kiválasztási folyamat során. Ennek ellenére azok, akik felsőfokú végzettséget szereznek, különösen széleskörű ismeretekre tesznek szert és akár még jobb fizetésekre számíthatnak. Nyíregyházán is diplomázhatunk.

Diploma vagy minél gyorsabb munkába állás?

Egyre elterjedtebbek az ún. bootcampek és online képzések, melyek azt a célt szolgálják, hogy a jelentkezők minél előbb belépjenek a munkaerőpiacra. Mindez önmagában nem rossz, ugyanakkor nem érdemes alábecsülni az egyetem erejét. Főként akkor nem, ha informatikai területen kívánunk diplomát szerezni. Az iskola mellett pedig képezhetjük magunkat azon a szakterületen, mely a legjobban érdekel minket – akár munkába is állhatunk, hogy szakmai gyakorlatra tegyünk szert.

A felsőfokú végzettség jelentősen növelheti az elhelyezkedés esélyét. Informatikusokból alapvetően is nagy hiány van, hát még magasan képzett IT szakemberekből. Felsőfokú oklevelet pedig nem állítanak ki csak úgy azért, mert valaki megtanulta felhasználói szinten kezelni a számítógépet. Az egyetemen belekóstolhatunk a szakma rejtelmeibe, programozási nyelveket tanulhatunk és kitapasztalhatjuk, mely része számunkra a legizgalmasabb ennek a világnak.

 

Szerezz informatikai diplomát Nyíregyházán

A Nyíregyházi Egyetem lehetőséget biztosít rá, hogy az informatika területén szerezzünk felsőfokú végzettséget. A mérnökinformatikus és programtervező szakok kínálata különösen vonzó országszerte, de az informatikus könyvtárosok is megtalálhatják számításaikat.

A mérnökinformatikusok a műszaki és egyéb IT vonalokon egyaránt egyensúlyoznak, a szak nem egyszerű, de a végzést követően minden kitartás megtérülhet. Így van ez a programtervező informatikusok esetén is, akik a webfejlesztéstől kezdve a programozásig széleskörű tudásra tesznek szert. Az informatikus könyvtárak főként könyvtárakban és információszolgáltató szervezetekben szerezhetnek gyakorlatot, mielőtt munkába állnak.

http://www.nye.hu/felvetelizoknek/node/26#prog

https://www.felvi.hu/felveteli/szakok_kepzesek/szakleirasok/!Szakleirasok/index.php/szakterulet/4

 

Állások felsőfokú informatikai végzettséggel Nyíregyházán

Habár diploma nélkül is találhatunk munkát az IT területein, a felsőfokú papírral a kézben egészen biztosan nem marad hiányos rész ebből a szempontból. Habár a mesterképzés tovább növelheti az elhelyezkedési esélyeket, önmagában már az alapképzés során megszerzett tudás is elegendő lehet az átlagfeletti bérezés eléréséhez.

Informatikus szakma

Nyíregyházán szintén felkapott terület és foggal-körömmel keresik a jó informatikai szakembereket. A szakmai ismereteket gyakran tesztelik a kiválasztási folyamat során, de szintén fontos lehet az aktív nyelvtudás és tanulás iránti hajlam. Aligha marad „életben” az IT világában az, aki nem tudja tartani a lépést a változásokkal.

A kezdőfizetések gyakran irigylésre méltó összegek, más szakmákban hosszú évek alatt sem keresnek annyit, mint az informatikusok. A legjobban fizetett munkák ezen a területen találhatóak meg 2021-ben és várhatóan ez még hosszú időre így is marad.

Informatikus állások Nyíregyházán: https://nyiregyhazaallas.hu/allasok/informatika-telekommunikacio

 

NyiregyhazaAllas.hu / P.P.