Álláskeresés a LinkedIn segítségével – akár Nyíregyházán is találhatsz munkát

Álláskeresés a LinkedIn segítségével
A közösségi média oldalak és az online álláskeresés folyamata mára általánossá vált. A legtöbben nem személyesen keresik fel a nyíregyházi cégeket sem, hanem az interneten keresztül jelentkeznek. Az egyik legfontosabb szakmai online oldal a LinkedIn, ahol szinte a teljes munkavállalói profilunkat kialakíthatjuk és munkalehetőségekre adhatjuk be pályázatunkat.

Mi az a LinkedIn?

Lényegében egy közösségi oldal, mely szakmai célokból jött létre és működik. Ugyanúgy posztolhatunk és üzeneteket írhatunk, azonban elsősorban a munka világa a fő téma. Létrehozhatjuk saját profilunkat, leírhatjuk, kik vagyunk és honnan jöttünk, milyen szakterületen végezzük tevékenységünket. Felsorolhatjuk korábbi tanulmányainkat és munkatapasztalatainkat, szóval összességében önéletrajzot, motivációs levelet is készíthetünk rajta, de állásokra szintén jelentkezhetünk, akár Nyíregyházán meghirdetett lehetőségre is.

Van, aki inkább marketingre és személyes márkájának építésére használja, ezt a célt ugyanúgy kielégíti a felület. Talán több értelme is van üzleti híreket vagy saját blogposztokat megosztani az üzenőfalon, mint az ebédet vagy vacsorát. Követhetünk népszerű munkáltatókat vagy influenszereket a saját területünkről, így folyamatosan képben lehetünk a változásokkal, munkaerőpiaci trendekkel.

https://matebalazs.hu/linkedin.html

 

A sikeres LinkedIn-profil felépítésének lépései

Ahhoz, hogy ne csak jelen legyünk, próbáljuk meg minél profibban beállítani a profilt. Ehhez szükség lesz jó minőségű háttérképre és szakmai leírásra, de még az aktivitás szintje is mérvadóvá válhat. Nem utolsó szempont, hogy állítsuk be az URL-t (pl. linkedin.com/in/bela-kovacs-marketing-menedzser), hiszen a megosztáskor ezzel is professzionálisabb képet festünk.

Linkedin profil

https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/87/customizing-your-public-profile-url?lang=en

Legyen átlátható és letisztult a profil, olyan, amilyet mi magunk is szívesen olvasnánk. Főként munkáltatóként. Természetesen több íratlan szabály is létezik, illetve figyeljünk oda az alapvető dolgokra, mint például a helyesírás vagy képek felbontása.

https://allasorias.hu/blog/18-tipp-a-jobb-linkedin-profilhoz/

https://webshark.hu/hirek/linkedin-hasznalat/#toc0

 

Találj munkát Nyíregyházán – a LinkedIn segítségével

Igen, ez sem elképzelhetetlen. A LinkedIn a munkakeresés egyik fő platformjává válhat hosszú távon és már Magyarországon is kezd elterjedni, hogy egyes cégek és vállalatok itt hirdetik meg az álláslehetőségeket. Valamilyen szinte egyszerűbb is: a jelentkezést követően egyből teljes képet kaphatnak a jelöltről, akiknek szintén nem szükséges újraírni a teljes önéletrajzot vagy motivációs levelet.

Csak keressünk rá a nyíregyházi munkákra és már válogathatunk is az aktuális lehetőségek között.

https://www.linkedin.com/jobs/search/?geoId=102820547&keywords=&location=Ny%C3%ADregyh%C3%A1za%2C%20Szabolcs-Szatm%C3%A1r-Bereg%2C%20Hungary

Persze találhatunk állást másképpen is, például a „hagyományos” úton, álláskereső portálok segítségével.

https://nyiregyhazaallas.hu/

 

NyiregyhazaAllas.hu / P.P.