Vállalkozás indítása Nyíregyházán 2021-ben

Vállalkozás indítása Nyíregyházán 2021-ben

A vállalkozói lét népszerű forma Magyarországon és Nyíregyházán egyaránt. Aki belevág egy önálló, saját cég létrehozásába, a maga uraként dolgozhat és szabályok, korlátok nélkül végezheti tevékenységét. Na de azért vannak bizonyos előírások, melyeknek meg kell felelni.

Nulladik lépés: alkalmas vagy-e vállalkozónak

Ezt a kérdést fontos feltenni, főként önmagunknak vagy kikérni a közeli ismerősök tanácsát. Nem mindenki születik vállalkozónak és előfordulhat, hogy valaki alkalmazottként jobb teljesítményre képes. Egy cég pedig sok gonddal, nehézséggel jár, továbbá nem minden esetben tudunk 100 százalékosan a szakmánkra összpontosítani, hiszen a vállalkozás teljes működéséért is felelni kell. Ezért célszerű elméleti síkon is felmérni a terepet, vajon szeretnénk-e mindezt hosszú távon vállalni vagy inkább nyűg lenne az egész.

https://allasorias.hu/blog/6-jele-annak-hogy-keszen-allsz-a-sajat-vallalkozasod-elinditasara/

 

Az ötlet és az üzleti lehetőségek „feltérképezése”

Derítsük ki, mely területen van rés a piacon vagy vágjunk bele olyan tevékenységbe, melyhez igazán értünk. A célcsoport feltérképezésére és az üzleti tervezésre számos stratégia áll rendelkezésünkre, a gazdasági területen jártas személyek pedig előnnyel indulhatnak.

Üzleti lehetőségek feltérképezése

Az üzleti terv nemcsak azért lehet fontos, hogy tisztán lássunk, hanem akár pályázati forrásokhoz juthatunk elkészítésével. Általánosságban a következő fejezetekből áll: vezetői összefoglaló, a vállalkozás bemutatása, üzleti modell, piacelemzés, működési-, pénzügyi és marketing terv, szervezeti struktúra, mellékletek.

https://sikermania.hu/uzleti-terv-minta.pdf

 

Vállalkozási formák 2021-ben

Vállalkozást több formában is alapíthatunk. Magyarországon jellemzően részvénytársaságok (Rt.), korlátolt felelősségű társaságok (Kft.), betéti társaságok (Bt.) működnek több alapítóval, azonban egyre népszerűbb és felkapott az egyéni vállalkozás.

Az egyéni vállalkozást akár már az ügyfélkapun keresztül, online elindíthatjuk. Vállalkozói bankszámlát nyithatunk és önállóan számlázhatunk. Meg kell állapítani a tevékenységi kört, kezdő vállalkozóként pedig választhatjuk az alanyi adómentességet. Előnye tehát, hogy díjmentes és gyors a lebonyolítás folyamata.

https://sikermania.hu/egyeni-vallalkozas-inditasa/

https://www.billingo.hu/blog/olvas/egyeni-vallalkozas-inditasa

https://nav.gov.hu/nav/egyeni_vallalkozok_nyilvantartasa/egyeni_vallalkozas_megkezdese

A korlátolt felelősség társaság már egy kicsit „komolyabb” vállalkozási forma, ebben az esetben minimum 3 millió forintos tőkére is szükség lesz, továbbá nem érdemes „csak úgy” belevágni, mert komoly felelősséggel jár. A gazdasági társaságok tőkeerősebbek és sokszor a vevőket, ügyfeleket is könnyebb megszerezni bejegyzett Kft. minősítéssel. A betéti társasághoz legalább két fő szükséges, egy beltag és egy kültag. Minimális tőkeigénye nincs.

https://konyvelescentrum.hu/vallalkozas-es-foglalkoztatas/milyen-vallalkozasi-formak-leteznek/korlatolt-felelossegu-tarsasag/

https://konyvelescentrum.hu/vallalkozas-es-foglalkoztatas/milyen-vallalkozasi-formak-leteznek/beteti-tarsasag/

Vállalkozást indítani tehát Nyíregyházán is „egyszerű”, a hangsúly inkább azon van, hogy megéri-e. Ehhez pedig szükség lesz némi üzleti érzékre és egyéb vállalkozói kompetenciákra, hiszen önmagában a jó ötlet sem ér semmit megvalósítás nélkül.

Saját céged van és munkaerőt keresel? Jó hírünk van: a különböző állásportálokon feladhatod hirdetéseid, melyek könnyen eljutnak a célcsoporthoz. Amennyiben Nyíregyházán keresel alkalmazottat, a következő oldalon tájékozódhatsz: https://nyiregyhazaallas.hu/munkaado

 

NyiregyhazaAllas.hu / P.P.