Hiteles és „kamu” álláshirdetések Nyíregyházán

Hiteles és „kamu” álláshirdetések Nyíregyházán

Az álláshirdetések többsége első ránézésre hasonló struktúra mentén van felépítve. Mégis találhatunk közöttük olyanokat, melyektől nem teljesen azt kapjuk, amit a szövegben ígértek. Kellő tudatossággal azonban elkerülhetjük, hogy átverés áldozatává váljunk.

Hiteles és „kamuálláshirdetések

Az álláshirdetés általában a következő elemekből áll:

  • a főbb feladatok felsorolása,
  • a pozícióhoz tartozó elvárások,
  • az állás betöltéséhez való előnyök,
  • az adott nyíregyházi cég által kínált előnyök, melyet a munkával szerezhetünk.

https://allasorias.hu/blog/red-flag-ek-az-allashirdetesekben/

Persze nincs hivatalos szabályzat rá, hogyan kell felépülnie. Mivel ellenőrizni sem túl egyszerű, könnyen jelenhetnek meg átverések is a meghirdetett pozíciók között. Fontos, hogy az adott nyíregyházi cég vagy vállalat lekövethető legyen. Manapság az internetet már könnyen utánanézhetünk az információknak.

Céginformáció.hu: https://www.ceginformacio.hu/

Céginfo.huhttps://www.ceginfo.hu/

Nemzeti Cégtárhttps://www.nemzeticegtar.hu/

Bisnode: https://www.bisnode.hu/

Hamis álláshirdetés lehet például, ha sok helyesírási hibával készült, kevés leírást tartalmaz vagy túl sok ígéret szerepel benne – például arról szól, hogyan tehetünk szert magas jövedelemre a nulláról. Idetartozhat az is, ha privát elérhetőség helyett valamilyen sima e-mail címet adnak meg (például gmail.hu) vagy pénzt kérnek – semmi esetben se fizessünk.

A hiteles nyíregyházi álláshirdetések többnyire kerülik a jól hangzó, kecsegtető sablonokat és nem próbálják bizonyítani számunkra, hogy az a valaha volt legjobb munkakör. Persze egy kis marketing nem árt, de csak ésszerű keretek között. Sőt, sokszor a legunalmasabb, legracionálisabb álláshirdetés a legjobb választás. Ne dőljünk be a hamis információknak és ígéreteknek, mindig legyünk résen.

 

Hiteles álláshirdető oldalak Nyíregyházán

A legjobb, ha népszerű és köztudottan hiteles oldalakon keresünk állást. Napjainkban több elterjedt online platformon is megtehetjük mindezt, így sokkal alacsonyabb a kockázata, hogy belefutunk egy nem kívánt álláshirdetésbe. Amennyiben a közösségi médiában találunk nehezen lekövethető hirdetést vagy szimplán személyesen ígérget valaki anélkül, hogy beszámolna a cég konkrét hátteréről, fogjunk gyanút – és álljunk tovább, ha szükséges.

nyíregyházi álláshirdetések

https://nyiregyhazaallas.hu/

https://www.profession.hu/allasok/nyiregyhaza/1,0,39,0,0,4246

https://hu.jooble.org/%C3%A1ll%C3%A1s/Ny%C3%ADregyh%C3%A1za

 

Mit tehetek, ha átverés áldozata lettem?

Több esetben láttunk rá példát, hogy valaki hamis álláshirdetés áldozata lett. A valótlan tartalmú hirdetések azonban üzletszerűen elkövetett csalás vétségét jelentik, ezért akár rendőrségi feljelentést is tehetünk. A legjobb azonban, ha minél tudatosabbak vagyunk és elkerüljük annak lehetőségét is, hogy átverjenek minket. Ehhez pedig képesnek kell lennünk különbséget tenni álláshirdetés és álláshirdetés között.

 

NyiregyhazaAllas.hu / P.P.