IT-képzések Nyíregyházán

IT-képzések Nyíregyházán

Pályát módosítanál, tovább fejlesztenéd IT-képzettséged, esetleg gyermekedet terelnéd ilyen irányba? Nyíregyháziként erre minden lehetőséged megvan, a városban ugyanis több intézményben is folynak IT-irányultságú oktatások.

Manapság nemigazán hallunk munkanélküli IT-s szakemberről, a világ ugyanis a digitalizáció felé fordult, s a piac egyre több, különböző típusú informatikai végzettséggel rendelkező munkavállalót szippant magába. Nyíregyházán minden lehetőség adott, hogy kiképezd magad, függetlenül attól, hogy akár egészen fiatalon, vagy már érett munkavállalóként lépnél erre a pályára. A következőkben a Nyíregyháza adta képzési lehetőségeket vesszük górcső alá.

 

Logiscool

A Logiscool különösen akkor lehet érdekes a számodra, ha gyermekedben látsz IT-affinitást, vagy esetleg Te magad, aki azt ezt a cikket olvasod vagy tizenéves. Az iskola ugyanis a 6-18 éves korosztály oktatására specializálódott és igyekszik kiképezni a jövő IT-s generációját.

Itt a diákoknak lehetőségük nyílik már egészen fiatalon elsajátítani a programozókat jellemző algoritmikus gondolkodásmódot, mindezt játékos keretek között. Többfajta képzésből is válogathat a jelentkező, az egészen fiatalok például részt vehetnek digitális alapozó tanfolyamon, a Minecraft-rajongók esetleg kedvenc játékukban fejleszthetnek. Az idősebb korosztály akár Python-kurzuson is részt vehet, mely napjaink egyik legsokoldalúbb, legnépszerűbb és legdinamikusabban fejlődő programozási nyelve.

A kurzusokat jellemzően képzett egyetemisták tartják, akik könnyen megtalálják a közös hangot a fiatalokkal. Egy tanfolyam hossza általában egy iskolai félév hosszával egyezik meg.  Ha többet szeretnél megtudni az iskola nyíregyházi képzéseiről, látogass el annak weboldalára, amelyet az alábbi linken tudsz elérni:

https://www.logiscool.com/hu/school/nyiregyhaza

IT oktatás Nyíregyházán

 

Leonardo Média Akadémia

A nyíregyházi iskolában egy kétéves szoftverfejlesztői képzésen vehetsz részt, melynek során megismerkedhetsz többek között az adatbázisfejlesztéssel, C++, C#, Java programozási nyelvekkel, de még különböző grafikai programokkal is. A tananyagot 40%-ban az elméleti, 60%-ban pedig a gyakorlati ismeretek teszik ki. A jelentkezéskor ugyanakkor fontos, hogy figyelembe vedd, hogy nappali, iskolai rendszerű szakképzésről van szó, tehát munka mellett nemigazán kivitelezhető. További információlat az iskoláról és a képzésről ezen a linken tudsz elérni:

https://www.mediaakademia.hu/szoftverfejleszto

 

A Nyíregyházi Egyetem képzései

Az egyetemi képzés keretein belül többfajta informatikai képzésből is választhatsz. Dönthetsz úgy, hogy nem szeretnél egy teljes alapképzést teljesíteni, ekkor jó lehetőséget nyújthat a felsőoktatási szakképzés, ahol programtervező informatikusként szerezhetsz képesítést akár két év alatt. A képzés során elsajátíthatod az algoritmusok tervezésének, elemzésének folyamatát, web-programozást, illetve a multimédiás alkalmazások írására is lehetőséged nyílik.

Informatikai tanulmányaidat megkezdheted akár alapképzésen is, itt már három szakirány közül is választhatsz: informatikus könyvtáros, mérnök informatikus és programtervező informatikus válhat belőled az egyetem elvégzését követően. Jó hír a jelenleg is aktív munkavállalók számára, hogy a képzések rendszerint levelező tagozaton is elindulnak, éppen annak érdekében, hogy azok számára is lehetőséget teremtsenek, akiknek csak munka mellett jöhet szóba bármilyen típusú tanulmány.

Amennyiben további információkra van szükséged a Nyíregyházi Egyetem informatikai képzéseivel kapcsolatban, látogass el az iskola weboldalára:

http://www.nye.hu/felvi/

Ha pedig már rendelkezel informatikai végzettséggel és/vagy tapasztalattal, látogass el a https://nyiregyhazaallas.hu/ weboldalra és tekints meg a nyitott pozíciókat ezen a területen. 

 

NyiregyhazaAllas.hu / P.P.