Nincs felsőfokú végzettséged? Kompenzáld nyelvtudással!

Nincs felsőfokú végzettséged? Kompenzáld nyelvtudással!

Sokak fejében él az a tévhit, hogy jó pozícióba, kellemes környezetű munkahelyre kizárólag főiskolai, vagy egyetemi diplomával lehet bekerülni. A valóság azonban ennél jóval árnyaltabb és felsőfokú végzettségünk hiányát, akár több módon is kompenzálhatjuk. Az egyik ilyen módszer lehet a nyelvtanulás, hisz egy-egy nyelv elsajátítása jócskán megnövelheti lehetőségeink tárházát.

A nyíregyházi álláslehetőségeket fürkészve azt tapasztaljuk, hogy a leginkább keresett idegennyelv-ismeret – nem meglepő módon – az angol. Ugyanakkor, ha valaki folyékonyan beszél németül jó eséllyel szintén talál a maga számára ideális pozíciót.

A nyelvtudás elsajátítása azonban nem meg egyik napról a másikra, és nagy valószínűséggel kell segítséghez fordulnunk, amivel kapcsolatban több lehetőség is kínálkozik Nyíregyházán. Fordulhatunk nyelviskolákhoz, hisz a városban több is található ezen intézményekből. Ezekben a nyelviskolákban számos idegennyelvből választhatunk, s lehetőségünk van csoportos, illetve személyre szabott, egyéni kurzusukon is fejleszteni nyelvtudásunkat.

 

Néhány népszerűbb nyelviskola Nyíregyházáról:

Katedra nyelviskola

A Katedra nyelviskolahálózat gyakorlatilag az ország összes jelentősebb városában megtalálható, s ez alól Nyíregyháza sem kivétel. Az iskolában az alábbi idegennyelvek elsajátítására van lehetőség: angol, német, francia, olasz, spanyol, orosz. Ezenkívül a nemzetektől független, mesterséges eszperantó nyelv elsajátítására is lehetőségünk nyílik.

Az iskola címe: 4400 Nyíregyháza, Búza tér 3.

https://nyiregyhaza.katedra.hu/

 

London nyelviskola

Hasonlóan a Katedrához a Nyíregyháza központjában megtalálható London nyelviskolában is széles palettáról választhatunk, többek között angolt, németet, oroszt, spanyolt és eszperantót is tanulhatunk. Az iskola az egyik legnagyobb elismerésének tekinti, hogy diákjaik rendszeres visszajárnak, akár egy megkezdett nyelv továbbfejlesztéséről, akár egy számukra teljesen új idegennyelv elsajátításáról legyen szó.

Az iskola címe: 4400 Nyíregyháza, Vasvári Pál utca 1. első emelet 111.

https://www.londonnyelvstudio.hu/

 

ILS nyelviskola

Az ILS nyelviskola leginkább az angolra, németre és az oroszra építkezik, ezen nyelvekkel kapcsolatban több szinten is indítanak kurzusokat. Az ILS-nél igyekeznek diákjaikat a beszédre ösztökélni, illetve elérni, hogy idegennyelven is képesek legyenek bátran megszólalni.

Az iskola címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 9

https://www.ilsnyh.hu/hu/

 

 Nyíregyházi nyelviskolák

Az itt felsorolt intézményeken kívül természetesen még más nyelviskolák is a nyíregyháziak rendelkezésére állnak. Ezenkívül fontos megjegyezni, hogy nem csak a nyelviskolák által juthatunk segítséghez nyelvtanulási ambícióinkat illetően. Nyíregyháza ugyanis egyetemváros, ebből fakadóan pedig rengeteg egyetemista vállal korrepetálásokat tanulmányai mellett, akár idegennyelvekből is. Ez némiképp rugalmasabb és talán olcsóbb megoldás is lehet a tanulni vágyók számára. 

Ezenkívül dönthetünk úgyis, hogy egymagunk, mindenfajta tanári útmutatás nélkül vetjük bele magunkat a nyelvtanulásba. Ez különösen akkor szokott gördülékenyen működni, ha a tanulni vágyó egy idegennyelvet már kommunikációképes szinten beszél, hisz így magabiztosabban vághat bele egy új projektbe, tudva, hogy egy korábbit már sikeresen abszolvált. Ugyanakkor a teljesen nulláról indulóknak sem kell elkeseredniük, hisz az interneten számos a nyelvtanulást elősegítő ingyenes applikáció található, ezen kívül különböző podcastok, hangoskönyvek is elérhetőek a legnagyobb videómegosztókon. 

Rendelkezel már nyelvtudással és nincs munkád esetleg pályát módosítanál? Nézz körül a https://nyiregyhazaallas.hu/ weboldalon, hogy a tudásodhoz illő legjobb pozíciót megtaláld.

 

NyiregyhazaAllas.hu / P.P.