Íme a két legtöbb munkavállalót foglalkoztató cég Nyíregyházán!

Íme a két legtöbb munkavállalót foglalkoztató cég Nyíregyházán!

A nagy multinacionális, illetve transznacionális cégek az ország teljes területén jelen vannak. Jellemzően nagyvárosokban vagy azok közelében rendelkeznek telephelyekkel, ahol akár több ezres nagyságrendben is képesek munkaerőt foglalkoztatni. Nyíregyházán a két legtöbb dolgozóval rendelkező cég a LEGO Manufactoring Kft. és a MICHELIN Hungária Abroncsgyártó Kft. Előbbi több mint kétezer, míg utóbbi több mint ezer embert foglalkoztat.

A nagyvállalatok előnye munkavállalói szempontból, hogy lehetőségek széles tárházát nyújtják az eltérő végzettséggel, illetve munkapasztalattal rendelkező dolgozni vágyók számára. Csak hogy néhány példát említsünk, lehetőséget kaphatunk a munkára akár középfokú végzettséggel is operátorként, frissdiplomásként különböző pályakezdő pozíciókban, vagy tapasztalt szakemberként vezető beosztásban. Nyíregyházán sincs ez másként, a következőkben a város két legtöbb munkavállalójával rendelkező vállalatát fogjuk bemutatni.

 

LEGO Manufactoring Kft.

A cég a játékgyártás területén tevékenykedik és több, mint 2500 ember számára biztosít munkát. Tevékenysége helyszínéül Nyíregyházán egy közel 122 000 négyzetmétert felölelő komplexum szolgál, mely 2014-ben került átadásra és manapság már teljes kapacitással működik. Sőt, a cég azóta is folyamatosan bővül, újabb gyártócsarnokok és raktárak kerülnek kialakítása, gyártósorok instalálásra. 

A nyíregyházi telephely a játékgyártás minden folyamatáért felelős, beleértve a fröccsöntést, a dekorációt és a csomagolást is. A cég nyíregyházi kirendeltsége ezenkívül még híres hatalmas magasraktár rendszeréről, ami a legnagyobb a régióban. A két raktár egyenként 150 méter hosszúsággal rendelkezik, és az egyik 37, míg a másik 22 méter magas. A két épületben megközelítőleg 80 000 raklapnyi áru tárolására van lehetőség, így nemcsoda, hogy ekkora mennyiségű munkaerőre van szüksége a cégnek.  

 A cégnél rendszerint számos nyitott pozíció van meghirdetve, akár érettségivel nem rendelkezők számára is. Emellett végzős vagy alsóbb éves egyetemisták is elhelyezkedhetnek a cégnél; itt tölthetik szakmai gyakorlatukat, sőt akár a diplomamunkájukat is írhatják a vállalat tevékenységi köréhez kapcsolódó témából. A kiválasztás interjúk és tesztek segítségével zajlik.

https://www.lego.com/hu-hu/careers/search?country=HU

 

MICHELIN Hungária Abroncsgyártó Kft.

A cég több, mint 21 éve van jelen Magyarországon és immár 1300 embernél is többet foglalkoztat. A jelenlévő négy telephely közül Nyíregyházán magával az abroncsgyártással foglalkoznak, a Vácott és Tuzséron található telephelyek a logisztikáért felelősek, míg a budapesti iroda a kereskedelmi ügyleteket látja el. Nyíregyházi telephelyén a cég már egy milliónál is több tonna abroncsot legyártott, s a továbbra is fennálló fokozott igény miatt folyamatosan van lehetőség a munkába állásra.

Michelin Nyíregyháza

A középfokú végzettséggel rendelkezők számára ideális lehet például a gépkezelői pozíció, aminek betöltéséhez elengedhetetlen a munkabírás, precizitás és a fejlődésre való igény. Ezenkívül a MICHELIN lehetőséget nyújt a Debreceni Egyetem hallgatói mellett a Nyíregyházi Egyetem diákjainak is a duális képzésben való részvételre, ami azt jelenti, hogy a gépész- vagy közlekedésmérnöki képzésben résztvevő hallgatók lehetőséget kapnak a cégtől elméleti ismereteiket a gyakorlatba is átültetni. Ez ideális lehet azoknak az egyetemistáknak, akik karrierjüket Nyíregyházán szeretnék beindítani.

https://www.michelin.hu/auto/25-eves-a-michelin-magyarorszagon

https://www.michelin.hu/auto/rolunk/karrier

Ha esetleg kedvet kaptál az álláskereséshez és más cégek nyújtotta lehetőségeket is megvizsgálnád látogass el a https://nyiregyhazaallas.hu/allasok weboldalra.

 

NyiregyhazaAllas.hu / N.G.