Lehetőségek az ingyenes online nyelvtanulásra

Lehetőségek az ingyenes online nyelvtanulásra

A nyelvtudás egyre inkább elengedhetetlen kompetenciává válik a munkaerőpiacon, ennek hiányában többszörösen nehezített pályán indulunk. Sok módon meglehet idegen nyelveket tanulni, talán a legbölcsebb és legegyszerűbb módja, ha ezt még fiatalon az iskolában tesszük. Ha erről már lecsúsztunk és felnőttfejjel vágunk bele a nyelvtanulásba, akkor sem kell aggódnunk, hisz a mai világban rengeteg lehetőség áll előttünk.

Ezen lehetőségek nem mindegyike ingyenes azonban: nyelviskolák, magántanárok, különböző online felkészítő kurzusok – mind-mind olyan lehetőségek melyek bár legtöbb esetben rendkívül hatékonyak, sokszor meglehetősen drágák is. Jó hír azonban a nyelvet tanulni vágyóknak, hogy az interneten számos részben- vagy egészben ingyenes alkalmazás elérhető, melyekkel közelebb kerülhetnek nyelvtanulási céljaik megvalósításához. A következőkben ezekből mutatunk be néhányat.

Duolingo

A Duolingo olyan applikáció, amiről szinte mindenki halott, aki az elmúlt években valamilyen szinten kapcsolatba került a nyelvtanulással. Az alkalmazás rendkívüli népszerűségnek örvend, folyamatosan növekszik, ma már több, mint 35 nyelven gyakorolhatunk a segítségével. A feladatok úgy vannak kialakítva, hogy nyelvtani készségeinket, szövegértésünket, hallásértésünket egyaránt fejlesszék, tehát az abszolút kezdőknek is kiváló lehetőségeket nyújthat először az alapok, később a magasabb szintek elsajátítására.

Memrise

A Memrise egy a szókincs bővítésére kiválóan alkalmas applikáció. Segítségével akár 14 nyelv alapvető kifejezéseit is elsajátíthatjuk. Ezenkívül a felhasználóknak is lehetőségünk van bővíteni az adatbázist, ezt is hozzászámolva összességében akár 20 nyelv szókincsével is megismerkedhetünk. Az alkalmazás különlegessége egyébként, hogy úgy segíti elő az egyes szavak megjegyzését, hogy azt az anyanyelvünkön használatos hasonló hangzású kifejezésekkel párosítja össze.

Nyelvtanulás mobilon

Quizlet

Szintén egy kiváló alkalmazás a szókincsünk fejlesztésére. A Quizlet technikailag nem egy kimondottan nyelvtanuló applikáció, ugyanakkor nagyszerű lehetőségeket nyújt, ha meghatározott céllal, mondjuk egy külföldi munka megpályázása érdekében tanulunk egy idegen nyelvet. Ebben az esetben nagy valószínűséggel a munkakörrel járó szókincs fog leginkább minket érdekelni, arra fogunk a legjobban összpontosítani. A Quizlet pedig a szókártyáin keresztül megteremti ennek lehetőségét, ugyanis létrehozhatunk saját paklit a megtanulni kívánt szavakból, továbbá ezek helyes kiejtésben is a segítségünkre lesz.

Busuu

A Busuu egy rendkívül egyszerűen kezelhető alkalmazás, melynek nagy előnye a többi nyelvtanuló applikációval szemben, hogy kezdéskor beállítható, hogy milyen szinten állunk a tanulni kívánt nyelvből. Ennek köszönhetően nem kell a gyakorlást teljesen az alapoktól kezdenünk, akár haladóbb szintekről is indulhatunk. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy bár az alkalmazás használható ingyenesen is, számos funkciója csak előfizetés után válik elérhetővé. Ennek megfizetésén azonban érdemes lehet elgondolkodni, mivel így gyakorlatilag egy közösségi háló részévé válhatunk és valós tanulótársakra tehetünk szert, akár a világ másik pontján is.

AcellaStudy Essential App

Ezesetben gyakorlatilag egy alkalmazás családról beszélhetünk, ugyanis a különböző nyelvekre különböző applikációkat fejlesztettek ki a készítők. Az alkalmazás nagymértékben köszönheti népszerűségét az offline gyakorlás nyújtotta lehetőségeinek, továbbá annak, hogy az ún. „hands-free” módot használva akár vezetés közben is tanulhatunk.

Amennyiben kamatoztatnád nyelvtudásod a munkaerőpiacon, nézz körül a https://nyiregyhazaallas.hu/ főoldalán a legfrissebb lehetőségekért.

 

NyiregyhazaAllas.hu / N.G.