Így lehetsz raktáros Nyíregyházán!

Így lehetsz raktáros Nyíregyházán!

Az álláshirdetések között böngészve biztosan rengeteg alkalommal futottunk már bele különböző raktározási feladatokkal kapcsolatos nyitott pozíciókba. Ez alól Nyíregyháza sem kivétel, az itt élők is könnyedén találhatnak maguknak állást raktáros munkakörben. A raktáros munka különösen azok számára lehet érdekes, akik alap- vagy középfokú végzettséggel rendelkeznek, egyértelmű betanított feladatokat szeretnének ellátni, és képesek a precíz és pontos munkavégzésre.

Mit csinál egy raktáros?

Egy raktáros feladatköre kültéri és beltéri tevékenységekre egyaránt kiterjedhet. Munkájának célja a raktár zavartalan működését biztosító feladatok ellátása. Ezen tevékenységek az áru beérkezésekor történő átvételétől egészen az áru kiszállításának előkészítéséig terjedhetnek. Természetesen a két procedúra között több raktárosi munkafolyamat elvégzése is szükséges, olyanokra kell itt gondolni, mint: a raktárba érkező áruk fogadásával és átvételéves kapcsolatos feladatok, különböző adminisztratív teendők az áruk ki- és betárolásával kapcsolatban, dokumentumkezelés, ellenőrzési feladatok, a kiszállítás érdekében történő előkészületi munkák.

Milyen iskolai végzettség szükséges a raktárosi pozíció betöltéséhez?

Általánosságban elmondható, hogy a raktárosi pozíciók esetében előnyként tekintenek a szakirányú végzettségre, ugyanakkor a legtöbb esetben ez nem megkövetelt. Ami viszont rendkívül fontos lehet, ha valaki ezen a pályán szeretne elhelyezkedni, az a targonca vezetői engedély megléte. Ahhoz, hogy targoncavezetőként munkát vállalhassunk, két dokumentum megszerzésére lesz szükségünk: OKJ-s bizonyítvány és gépkezelői jogosítvány. A gépkezelői jogosítvány tekintetében három targoncatípust különböztetünk meg, ezek az ún. gépcsoportok. A hatósági vizsga egy adott gépcsoportra történik, de természetesen lehetőség van mindháromból is vizsgázni. Ez csupán annak függvénye, hogy melyik képzést vagy képzéseket végeztük el.

A három gépcsoport kódszámmal ellátott elnevezése az alábbi:

  • Vezetőüléses targonca – 3324
  • Vezetőállásos targonca – 3313
  • Gyalogkíséretű targonca – 3312

További információk a gépkezelői jogosítvánnyal kapcsolatban az alábbi linken elérhetők: http://targoncavezeto.hu/gepkezeloi-jogositvany/

Nyíregyházán is lehetőség van az Alfa Kapos Képző Központon keresztül targonca vezetői engedélyre szert tenni. A képzés bemeneti követelménye mindössze 8 általános, betöltött 18. életév és érvényes orvosi alkalmassági. Hosszát tekintve a tanfolyam 2 hónapot vesz igénybe, ami összességében 60 tanórát jelent, amiből 24 óra az elméleti és 36 óra a gyakorlati rész. A cég lehetőséget biztosít a részletfizetésre, továbbá kedvezményeket nyújt azoknak, akik nem csak egy, hanem esetleg kettő vagy három gépkezelői képzést is teljesítenének. További információk az alábbi linken elérhetőek: https://alfakapos.hu/targoncavezeto-tanfolyam/nyiregyhaza/

Targonca vezető

Lehetőségek Nyíregyházán a szakirányú képesítés megszerzésére

A már említett módon egy-egy raktárosi pozíció megpályázását illetően előnnyel indul az, akinek van szakirányú képzettsége. Ennek megszerzésére Nyíregyházán is lehetőség van, méghozzá a Best-Work Kft. 3,5 hónapos képzésének keretein belül. A cég ezenkívül ajándék tanfolyamot is kínál „Konfliktuskezelés a kereskedelemben” címmel. Ha lemaradnánk az éppen aktuálisan futó vagy induló kurzusról, akkor sem kell elkeserednünk, ugyanis a cég rendszeresen indít ilyen jellegű képzéseket. További információkért ezekre a weboldalakra látogassunk el:

https://www.melyiksuli.hu/felnottkepzes-okj-tanfolyamok/kereskedelem-marketing-pr-uzleti-adminisztracio/raktaros-ajandek-tanfolyam/nyiregyhaza/132115

https://pszichologuskepzo.hu/tanfolyamok/okj-szakkepzesek/raktaros-kepzes/

https://pszichologuskepzo.hu/tanfolyamok/okj-szakkepzesek/raktarvezeto-kepzes/

Ezenkívül raktáros képzésekkel kapcsolatban a nyíregyháziaknak érdemes lehet még megtekinteni a Pinkerton Tanoda honlapját, mivel itt szintén találhatunk ilyen területen induló kurzust:

http://www.pinkertontanoda.hu/kereskedelem-marketing-uzleti-adminisztracio/204-raktaros.html

Ha esetleg már rendelkezünk akár targonca vezetői engedéllyel, akár raktárosi képesítéssel, érdemes figyelemmel követnünk a https://nyiregyhazaallas.hu/ főoldalát a legújabb nyitott pozíciókért ebben a munkakörben.

 

NyiregyhazaAllas.hu / N.G.