Önfejlesztés tippek a sikeres munkavállaláshoz

Önfejlesztés tippek a sikeres munkavállaláshoz

Az önfejlesztés az egyik legjobb eszköz ahhoz, hogy elérjük a céljainkat vagy akár megkapjuk álmaink állását. Például Nyíregyházán. De mit tegyünk, hogy hatékonyak legyünk az „üres zónákban” és hasznosan töltsük az időnket?

Napjainkban egyre fontosabb, hogy folyamatosan képezzük magunkat. A szakterületek összemosódnak, a tanulásra való hajlam pedig meghatározhatja jövőnket. Vállalkozóként vagy alkalmazottként egyaránt ajánlott képezni magunkat. A lehetőségek tárháza szinte végtelen.

Tanulás és önképzés, a lifelong learning receptje

Sokat fejlődhetünk otthonról is, az elérhető online képzések, tanfolyamok között pedig könnyen váltogathatunk. Akár tanfolyamokra is beiratkozhatunk, munka és iskola mellett is fejleszthetjük magunkat.

Az IT és a digitális megoldások területe egyre fontosabb, egy idő után az alapműveltség részévé válhatnak. Szinte bármilyen szakterületen előnyt jelent, ha tisztában vagyunk bizonyos alapvető fogalmakkal és tudjuk kezelni az elektronikus felületeket.

Informatika és digitális ismeretek elsajátítása

Az ún. bootcampek és gyorstalpaló képzések akár állásgaranciát is hirdetnek, az online tanfolyamokat pedig Nyíregyházáról is elvégezhetjük. A Codecool és a Green Fox Academy képzési kínálata a legjobbak közé tartozik e téren.  

https://codecool.com/hu/

https://www.greenfoxacademy.com/

A Netacademia oldalán szintén hasznos anyagokat találhatunk: https://netacademia.hu/

A világ egyre jobban a digitális megoldások irányába húz. A Google ingyenes képzései segítenek elsajátítani az online megoldásokat és nemcsak vállalkozók, hanem alkalmazottak számára is hasznos ismeretanyagot adhat át, de még az álláskeresésről is tanulhatunk.

https://learndigital.withgoogle.com/digitalworkshop-hu/courses

 

Nyelvtanulás

A nyelvtanulásnak is számos módja van: nézhetünk filmeket és sorozatokat eredeti nyelven, felirattal – főleg akkor hasznos, ha már kívülről fújjuk, tehát érdemes kedvenc műsorainkat választani erre a célra. Az olvasás szintén célszerű lehet, de lehetőség szerint olyan könyveket lapozgassunk, melyek története alapvetően is érdekfeszítők számunkra, így jobban megértjük majd az olvasmányt.

Nyelvtanulás

Online formában több platform is a rendelkezésünkre áll, a Duolingo, a Busuu, a Rosetta Stone, a Memrise, a Quizlet, az 5 perc angol és az E-Egyetem is széles választékot kínál, így bőven van miből válogatni.

 

Sport és olvasás, a játékos tanulás és gamifikáció

A testmozgás és a sport segíthet növelni a teljesítményt és számtalan egyéb hasznos funkcióval bír. Az olvasás jót tesz a kognitív képességeknek és választékosabb nyelvezetre tehetünk szert, illetve kevésbé fogunk helyesírási hibákat véteni, melyek akár igen kínossá is válhatnak bizonyos helyzetekben.

A játékos tanulás és az e-sport napjainkban szintén egyre kevésbé áll messze a valóságtól. Lehetséges, hogy valaki akár profivá válik és horribilis összegeket keres. A gamifikáció elsősorban azonban nem erről szól, hanem arról, hogy az emberek könnyebben fogadnak be információt akkor, ha azt játékos körülmények között adják át nekik.

 

Időmenedzsment

Némi rendszer és kontroll nem árthat. Ha bevetünk bizonyos technikákat a munkához és tanuláshoz, tudjuk, mikor mivel szeretnénk foglalkozni, sok időt megspórolhatunk magunknak. A rugalmas munkavégzés pedig Nyíregyházán is egyre elterjedtebb forma, ezért a munkavállalóknak meg kell tanulniuk, hogyan dolgozzanak hatékonyan és hogyan osszák be az idejüket.

 

NyiregyhazaAllas.hu / P.P.