Kiválóan kommunikálsz? Ezek a lehetőségek várnak rád Nyíregyházán!

Kiválóan kommunikálsz? Ezek a lehetőségek várnak rád Nyíregyházán!

A kiváló kommunikációs képesség manapság rendkívül jól eladható tulajdonság a munkaerőpiacon. Ha birtokában vagyunk ezen kvalitásnak, tehát szóban és írásban egyaránt megtaláljuk a közös hangot embertársainkkal, akkor rendkívül jó esélyekkel indulunk az álláskeresést illetően. Persze végzettségünktől is és tapasztalatainktól is függ, de kommunikatív személyként az álláslehetőségek széles kínálata várhat ránk, többek között Nyíregyházán is. Az alábbiakban olyan pozíciókat gyűjtöttünk össze, melyekben kiemelt szerepet kap a kapcsolatteremtés, és néhány ötlettel is fogunk szolgálni a nyíregyháziak számára azzal kapcsolatban, hogy milyen irányba érdemes elindulniuk, ha ezen képességüket kamatoztatnák.

Ügyfélszolgálati munkatárs

Ügyfélszolgálaton dolgozni korántsem egyszerű feladat, ugyanakkor kiváló lehetőség azoknak, akhgik rendkívül emberközpontúak, kiváló problémamegoldók és nem mellesleg bárkivel szót értenek. A pozíció betöltéséhez általában elég a középfokú végzettség, itt többnyire minden a rátermettségről és a már említett problémamegoldásról szól. Persze bizonyos cégek előírhatnak nyelvtudással kapcsolatos követelményeket, ha ez ügyfélkörükből adódóan megkívánt, azonban a legtöbb esetben egy érettségi elég ahhoz, hogy ezen a területen vállaljunk munkát.

A Nyíregyházán élők számára kifejezetten jó lehetőségeket nyújthatnak ilyen pozíciók betöltésére az egyes bankfiókok. A Raiffeisen Bank nyíregyházi fiókjában például rendszeresen keresnek ügyfélszolgálati vagy ügyfélkapcsolati munkatársakat, tehát érdemes lehet néha vetni egy pillantást karrieroldalukra: https://raiffeisen.karrierportal.hu/allasok. De ezenkívül természetesen a többi fiók karrieroldalát is érdemes nyomon követni.

Újságíró, szövegíró

Ezekben a pozíciókban inkább a kommunikáció írásbeli formája kap nagyobb szerepet, ugyanakkor az újságírók esetében egy-egy riport vagy interjú elkészítésekor a verbális képességek sem mellékesek. Újságíróként és szövegíróként egyaránt több területre is specializálódhatunk, de talán nem követünk el hibát, ha azt mondjuk: az újságírók publicisztikákat vagy tájékoztató anyagokat készítenek, míg a szövegírók inkább a reklám és marketing területén érdekeltek. Ezen munkakörök kifejezett előnye, hogy kiválóan alkalmasak home office munkavégzésre, így a nyíregyháziak is bátran kereshetnek akár városukon kívül is ilyen jellegű állást. A két pozíció különbségeiről bővebben itt olvashatunk:

https://gnkommunikacio.hu/2021/07/07/mint-mako-jeruzsalemtol-20-kulonbseg-ujsagiras-es-szovegiras-kozott/ 

Értékesítő

Az értékesítési terület különösen azok számára lehet jövedelmező, akik kommunikációs kvalitásaikat sikeresen alkalmazzák más emberek meggyőzésére. Ebben a cikkben részletesen összeszedtük, hogy milyen képeségekkel kell rendelkeznie egy értékesítőnek, ha sikeres szeretne lenni a szakmájában, illetve arról is írtunk, hogy melyek a pozícióval járó előnyök és hátrányok:

https://nyiregyhazaallas.hu/utmutato-allaskeresoknek/820/az-ertekesitesben-dolgoznal-ime-nehany-info-a-szakmarol

Természetesen Nyíregyházán is van lehetőség bőven ilyen területen elhelyezkedni. A korábbi példánál maradva a bankszektorban különösen nagy szerepet kap az értékesítés, de hogy egy új lehetőséget is említsünk az autóértékesítés, illetve az ezzel kapcsolatos tanácsadás szintén egy potenciális elhelyezkedési terület lehet. A Jász-Plasztik Autócentrum nyíregyházi kirendeltségénél több nyitott pozíció is van értékesítési munkakörökben, ezekre érdemes lehet vetni egy pillantást: https://www.jpauto.hu/karrier. A karrieroldalon azonban nem árt körültekintően nézelődni, mivel nem minden pozíció vonatkozik nyíregyházi munkavégzésre.

HR-es

A humánerőforrás menedzsment látja el egy cég minden munkaerővel kapcsolatos teendőjét. Ebből a mindössze egymondatos összefoglalóból is egyértelműen látszik, hogy a munkakör emberközpontú teendőkből áll össze, így elengedhetetlen a kiváló kommunikáció. Ebben a pozícióban egyébként már gyakran megkövetelnek szakirányú képesítést is, azonban nem kifejezetten emberi erőforrások végzettséggel is el lehet ilyen területen helyezkedni. Például különböző bölcsészszakot végzett emberek gyakran kerülnek erre a pályára.

HR szakma

Elsősorban a nagyvállalatoknál érdemes körülnézniük azoknak a nyíregyháziaknak, akik a HR-ben gondolkodnak, néhány példa ezekre: LEGO Manufacturing Kft., Michelin Hungária Abroncsgyártó Kft., Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft., Flextronics International Kft.

Nyíregyházi álláskeresőként pedig mindenképpen látogassunk el a https://nyiregyhazaallas.hu/ főoldalára a legújabb lehetőségek megtekintéséért.

 

NyiregyhazaAllas.hu / N.G.