Áruházi munka Nyíregyházán? Ezek a legfontosabb információk!

Áruházi munka Nyíregyházán? Ezek a legfontosabb információk!

Nyíregyháza egy meglehetősen nagy városnak számít Magyarországon, így nem meglepő, hogy rengeteg áruház is található térségében. Ez pedig nemcsak a bevásárlás tekintetében rendkívül hasznos, hanem munkavállalói szemszögből is, mivel ezek az áruházak egyúttal rengeteg munkahelyet is teremtenek. Végzettségünktől függően több munkakörben is elhelyezkedhetünk, felsőfokú képesítéssel akár irodai pozíciókban, például IT, pénzügyi vagy logisztikai területen is találhatunk magunknak állást. Ebben a cikkünkben azonban kimondottan a szakmunkákra, illetve betanított pozíciókra helyezzük a hangsúlyt és járjuk körbe a legfontosabb tudnivalókat az áruházi munkavégzéssel kapcsolatban.

Milyen iskolai végzettségre lesz szükségem?

Az áruházi munkák előnye, hogy legtöbb esetben betanított pozíciókról beszélünk, így akár alapfokú végzettséggel, tehát 8 általánossal is sikeresen elhelyezkedhetünk. Ezenkívül egyes helyeken vállalják a dolgozók továbbképzését is, így akár arra is esélyünk nyílhat, hogy magasabb pozíciókba jussunk a későbbiekben. Persze, ha úgy jelentkezünk egy áruházi munkára, hogy rendelkezünk szakirányú végzettséggel az alaposan megnöveli az esélyeinket, sőt egyes végzettségek akár olyan pozíciók megpályázását is lehetővé teszik, mint a műszakvezetői munkakör. Természetesen Nyíregyházán is lehetőségünk nyílhat kereskedelmi végzettségre szert tenni, erről az alábbiakban olvashatunk bővebben:

https://nyiregyhazaallas.hu/utmutato-allaskeresoknek/791/a-kereskedelemben-dolgoznal-igy-szerezhetsz-kepesitest-nyiregyhazan

Milyen pozíciókban tudok elhelyezkedni?

Az egyik leggyakrabban előforduló munkalehetőség az áruházi munkák tekintetében kétségtelenül a pénztáros pozíció. A pénztárosi munkakör valószínűleg mindenki számára egyértelmű feladatokkal jár, de azért szedjünk össze néhány fontosabb tennivalót, illetve felelősséget:

  • Vevők fogadása, üdvözlése, udvarias kiszolgálása
  • Pénztárgép megfelelő kezelése
  • Készpénz és egyéb fizetőeszközök kezelése
  • Akciók és termékek ismerete
  • Napi pénztárzárások elvégzése

Áruházi eladó

A másik leggyakoribb áruházi munkakör talán nem meglepő módon az árufeltöltői. Ez a pozíció már nagyobb fizikai megterheléssel jár, ugyanakkor könnyebben megtanulható és némi szabadságérzetet ad, hogy nem egyhelyben ülve kell egy teljes műszakot ledolgoznunk. Az árufeltöltői munkakörrel járó legfontosabb tennivalóük és felelősségek:

  • Vásárlók tájékoztatása
  • Polcok áruval történő feltöltése
  • Az áru fogyásának figyelése, szükség esetén pótlása
  • Áruátvétel, azok minőségén ellenőrzése
  • Leltározásban való részvétel

Ez a két pozíció egyértelműen a legnépszerűbb és legkeresettebb az áruházi munkák esetében, ettől függetlenül persze elhelyezkedhetünk más munkakörökben is, például frissáru pultosként, kiszolgálóként a pékségben, vagy esetleg raktárosként.

Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár az áruházi munkavégzés?

Az áruházi munka egyik fő előnye, hogy a már említett módon nem követel meg magas iskolai végzettséget, nagy szakmai múltat, illetve nyelvtudást sem. Pályakezdőként is könnyedén elhelyezkedhetünk ilyen munkakörökben. Ezenkívül ezek az áruházak rendkívül stabil háttérrel rendelkeznek, így nem kell a munkahelyünk megszűnésén aggódnunk. Továbbá lehetőséget nyújtanak a részmunkaidős munkavégzésre, illetve a diákmunkára is. A nyíregyházi diákmunkával kapcsolatos tudnivalókról, lehetőségekről itt írtunk részletesebben:

https://nyiregyhazaallas.hu/utmutato-allaskeresoknek/834/milyen-elonyokkel-jar-a-diakmunka-es-mik-a-lehetosegek-nyiregyhazan

https://nyiregyhazaallas.hu/utmutato-allaskeresoknek/697/diakmunka-nyiregyhazan-nepszeru-a-nyari-idoszak-de-akar-egesz-evben-is-dolgozhatunk

Természetesen, mint minden munkakörben az áruházi munkák esetében is szembesülnünk kell annak különböző hátrányaival. A műszakok sokszor hosszúak és leterhelőek, vállalni kell a többműszakos munkarendet, továbbá a hétvégi munkavégzést is. Ezenkívül a vásárlókkal való kisebb-nagyobb konfrontáció lehetősége is fennáll ezeken a munkahelyeken.

Milyen bérezésre számíthatunk?

A bérezés több összetevőtől is függ, általában egy kezdőbérről indulunk, aminek összege egyes helyeken pár hónapot követően megemelkedik egy beálló bérre, amit a különböző pótlékok és juttatások egészítenek ki. Íme néhány link, hogy konkrét összegeket is láthassunk:

https://www.fizetesek.hu/fizetesek/ertekesites-kereskedelem/penztaros

https://www.fizetesek.hu/fizetesek/ertekesites-kereskedelem/arufeltolto-merchandiser

https://www.fizetesek.hu/fizetesek/ertekesites-kereskedelem/elado-elarusito

Mik a lehetőségek Nyíregyházán?

A már említett módon Nyíregyháza méreteiből és népességéből adódóan rengeteg lehetőség kínálkozik áruházi munkavégzésre. A legtöbb cég esetében érdemes a karrieroldalukat böngészni, mivel egyes pozíciókat csak ott hirdetnek meg. Ezeken az oldalakon általában pozíciókra és városokra, így Nyíregyházára is rászűrhetünk. Néhány nagyobb áruház karrieroldala linkekbe szedve:

Tesco: https://karrier.tesco.hu/career-store/

Aldi: https://karrier.aldi.hu/allaskereso

Lidl: https://jobs.lidl.hu/  

Spar: https://www.spar.hu/karrier

Penny Market: https://www.pennykarrier.penny.hu/

Metro: https://www.metro.hu/karrier

Praktiker: https://karrier.praktiker.hu/

Emellett, ha a kereskedelemben helyezkednénk el Nyíregyházán, érdemes a https://nyiregyhazaallas.hu/ főoldalát is követni a legfrissebb ajánlatokért.

 

NyiregyhazaAllas.hu / N.G.